petak, 17. lipnja 2016.

Kinder pinguin

Omiljen slatkiš medju decom a ni mi stariji ne zaostajemo. Kad god da napravite ovaj kolač / tortu nećete pogrešiti. Slična milk šnitama sa dodatkom čokolade.
kinder pinguin
Sastojci za koru:
8 jaja
8 kašika šećera
4 kašike mleka
4 kašike mlevenih oraha
4 kašike kakaa
2 kašike griza
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Za preliv:
250 ml vode
2 kašike meda
1 vanilin šećer

Za fil:
800 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
2 kašike meda
1 kesica  želatina

Glazura izmedju:
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 gr margarina
  • 2 kašike ulja
Glazura odgore:
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 50 gr margarina
  • 2 kašike ulja
Priprema:
Umutiti peenasto belanca, dodati šećer i nastaviti mutiti.
Posebno umutiti žumanca, mleko,  pa dodati kakao i griz.
Smesu sa žumancima dodati u umućen šlag od beelanaca, polako varjačom mešati, dodati mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo.
Sipati polovinu smese u kalup obložen papirom za pečenje i peći 15-tak minuta na 200 C.
Tako ispeći još jednu koru. Može se peći i cela smesa, peče se oko 25 min., pa se pečen biskvit preseče.
Razmutiti med u toploj vodi, dodati i vanilin šećer.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom, dodati med i želatin pa dobro izmiksati.
Redjanje:
Prva kora, porpskati je sa medom i vodom, pa pola smese od slatke pavlake, odgore glazura koja ide izmedju filova ( e tako bi trebalo staviti u frižider da se ohladi čokolada 15ak minuta pa nastaviti) drugi deo slatke pavlake, druga kora i glazura odgore.



Nema komentara:

Objavi komentar