petak, 17. lipnja 2016.

Slani rolat sa spanacem

Idealan prilog vašoj trpezi, hladno predjelo ili samo meze. Veoma lepo izgleda, dekorativan je zbog kombinacije zelene i bele boje. Fotografija ir ecept Verice Borić.
slani rolat sa spanacem
Kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašika oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo ( 10 gr )
  • 5 kašika spanaća ( skuvan par minuta, ocedjen i ispasiran, ili onaj u kockama odlediti )
  • 1/2 kašičice soli
Nadev:


  • 100 gr krem sira
  • 100 gr krem sira sa povrćem
  • 150 gr sendvič sira ( sir u listićima )
  • 250 gr šunkarice
  • 1 kisela pavlaka ( 180 gr )
  • malo soli
Priprema:
Ulupati belanca da se dobije sneg pa dodati žumanca i opet umutiti.
Dodati jogurt promešati, posoliti, pa na kraju umešati brašno i prašak za pecivo.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne u rpethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne.
Pečen i vreo biskvit urolati zajedno sa papirom i ostaviti da se hladi.
Umutiti krem sireve i pavlaku pa polovinu namazati na odmoran i odlepčjen biskvit od papira.
Preko poslagati listove šunke, pa na njih samo po sredini sir i preko premazati ostatak nadeva.
Sve zajedno uviti, malo pritisnuti pri uvijanju, da se sve lepo zalepi.
Ostaviti u frižider par sati pa seći oštrim nožem i služiti.
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar