
Sastojci:
Za koru:
- 10 belanaca
- 25ogr šećera
- 1 kašika sirćeta
- 200 – 250 gr seckanih lešnika
- 400 gr Nutele
Za fil:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 3 kesice pudinga od vanile
- 7 kašika gustina
- 1 margarin
- 1 ½ l mleka
- 400 gr čokolade
Priprema:
Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer i nasstavimo sa mixiranjem. Na kraju dodamo sirće.
Lešnike iseckati, mada vam je lakše da ih stavite u jednu kesu i izlupkate tčkom za meso. Tepsiju namažemo uljem, stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima. Na lešnike stavimo belnca i stavimo u rernu da se suši. Rernu grejati na 200 stepeni, smanjiti na 150, staviti 10ak minuta unutra pa smanjiti jos na 120 stepeni pa tako susiti jos sat vremena. Ugasiti rernu i ostaviti u njoj koru nek se hladi uz rernu. Izvaditi iz rerne, skinuti papir i sad lešnike okrenuti da budu gore. Odgore namazati sa Nutelom, fino namažite.
Za fil umutite žumnca, šećer, puding i gustin pa zakuvajte u mleko. Ostavite da se skroz ohladi. Biće jako gusto, tako i treba. Kad se ohladi dodajte izmiksiran margarin. Podelite na 2 dela i u jedan dodajte otopljenu čokoladu.
Pošto ovog fila ima mnogo ja sam na koru i Nutelu stavila po red po oba fila pa odgore red plazma keksa umočenog u mleko i odgore jos po red filova. na kraju završila sa šlagom. Mada, uopšte nije lose kada se ispeku 2 kore i premažu Nutelom. Dobija se prava jedna visoka torta, bogata i Šarena. Naravno, trebalo bi filovati špricem ili kašikom za sladoled naizmenično žuti i čokoladni fil da to bude u kockice šareno kad se seče, to za ove koji imaju živaca i vremena, a ko nema, ma neka samo namaže, neće ništa pogrešiti.
Nema komentara:
Objavi komentar